El Club de Frontenis de Quart de Poblet ha complit mig segle d’història. Fundat pel seu primer president, José Manuel Rodríguez, i per Guillermo Natividad, la qual cosa al principi es va constituir com un Club Social d’Amants del Frontenis que organitzaven partides setmanals, ara compta amb diversos campions d’Espanya, 65 socis i un equip femení imparable.

L’actual president, José Luis de la Creu, ha destacat el gran nivell dels jugadors, la seua gran aposta per l’Escola, que compta amb 25 alumnes, així per les qualitats d’un equip femení imparable.

ORIGEN DE L’ESCOLA 

Però fins a arribar a aquest punt, el Club ha registrat diverses fites que li han arribat a situar en l’elit del frontenis nacional. El 24 de Juliol de 1987 es va inscriure en el registre d’Entitats Esportives de la Comunitat fent el salt a la competició sense deixar la part social del Club.

L’any 2004 va suposar un punt d’inflexió amb el canvi de directiva que va passar a les mans de dos socis que havien nascut a l’escola: José de la Creu i Oscar Garde van agafar les regnes del Club com a president i vicepresident, respectivament.

Des d’aqueix moment, l’escola passe a ser l’eix del Club. En 2015, aqueixa aposta va començar a donar els seus fruits i vuit xiquets i xiquetes del Club es van apuntar als Jocs Escolars organitzats per la conselleria d’Esports en les Categories de Benjamí, Aleví i Cadet. Dos anys després, ja van arribar els títols provincials i autonòmics al club quartero.

Donat l’èxit de l’Escola de Frontenis, en 2020 es decideix crear l’Equip Mixt perquè els alumnes de l’Escola puguen competir ja en competicions Sèniors. En 2021, i per primera vegada en la seua història, el Club crea la Secció Femenina i en 2023 Patricia Martinez i Sarah Gracia ja eren campiones de Copa.

La temporada passada, els jugadors Toni Expósito i Carlos Carmona també van aconseguir el títol de campions d’Espanya per clubs en la modalitat d’Olímpica.

MÀXIM EXEMPLE DE L’ESCOLA 

El màxim exemple de la progressió de l’Escola de Frontenis són els seus dos millors jugadors, Hugo Garde i Ricardo Varea, que han sigut inclosos en programa de futures promeses de la Selecció Espanyola de cara al Mundial de Frontenis de 2027. A més, han sigut convocats pel CETDP per a disputar XXII Torneig Internacional de Frontenis de Ciutat de Mexico en el Real Club Espanya, on estan els millors esportistes internacionals d’aquest esport.

José Luis de la Creu ha destacat el treball i l’interès de l’Ajuntament de Quart que ha afavorit la visibilitat del Club i millorat i mantenint les instal·lacions. Entre aquestes mesures de suport, es troba la de cobrir un dels dels frontons on entrena part de l’alumnat. També ha realitzat reparacions de pintura, sòl i reforç de tanca lateral en el Fronton de 30 metres . En breu hi ha previst remodelar el frontó per a poder-lo cobrir i adequar a les noves modalitats de Frontenis.

Un dels objectius de l’Ajuntament és que es puga celebrar a Quart de Poblet algun campionat mundial europeu o d’Espanya i que els veïns i veïnes puguen gaudir en directe del joc dels seus millors jugadors.