L’exercici i la dieta són les assignatures pendents dels espanyols

El 48% de los valencianos no ha pisado jamás un gimnasio

Sumar-se a l’operació bikini quan comença l’estiu és un error perquè no servirà per lluir-te en vestit de bany. Ens preguntem què fan els espanyols per baixar de pes? S’alimenten correctament? Fan exercici? Com? L’últim informe del comparador d’assegurances de salut Acierto.com desvetlla aquestes incògnites. Segons les estimacions de l’entitat, actualment són 5 milions d’espanyols els que estan a dieta actualment. En concret, el sondeig revela que el 33,7% dels espanyols han fet règim en l’últim any –11 milions de ciutadans– i que un 15,6 % està a dieta actualment. Aquests percentatges aconsegueixen el 56,7% en el cas de les persones que reconeixen haver fet règim alguna vegada en la seva vida –o el que és el mateix: 18,5 milions d’espanyols–. Els percentatges varien lleugerament si diferenciem entre homes i dones: el 51,1% d’ells asseguren haver-se posat a dieta alguna vegada. En el cas d’elles el percentatge s’eleva fins al 64,4%.

La dieta és una de les assignatures pendents, no obstant això, els experts apunten al fet que mantenir uns hàbits alimentaris saludables a llarg termini resulta clau per allunyar les malalties. Alguna cosa que afirmen fer fins al 62% dels espanyols i com a dada curiosa solament el 8% compte les calories dels seus plats.

El que més ens costa fer és l’exercici, de fet, el 48% no ha trepitjat mai un gimnàs, i qui està apuntat a un no acudeix amb regularitat. Alguna cosa que podria justificar el fet que els espanyols prefereixin fer exercici a l’aire lliure (el 79% dels enquestats es va decantar per aquesta opció). El pitjor del cas, no obstant això, són els motius que ens porten a posar-nos les piles: sí, perquè el 78% ho fa per pura estètica. No obstant això, s’aprecien de nou diferències per gènere i edat: els més actius són els homes d’entre 40 i 50 anys. Ara bé i en termes generals, elles es cuiden més.