Fiesta fallera de un colegio de Valencia.
Fiesta fallera de un colegio de Valencia.

Vacances de Falles sí però a mig fer. El Consell Escolar Municipal de València es reuneix aquesta vesprada per a debatre si els dies 16, 17 i 18 de març seran lectius o no. L’última proposta arreplega mantenir el dijous 18 com a festiu però deixant el 16 i 17 com a jornades escolars.

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha avançat que els alumnes podrien lliurar el 18 de març. D’aquesta manera es deixaria un pont de quatre dies en lloc dels sis marcats per a seguir amb “les recomanacions sanitàries” de la Generalitat.

“Traslladaré al Consell la proposta de mantenir el 18 de març com no lectiu i traslladar el 16 i 17 al mes de maig”, ha avançat Ibáñez. Segons ha relatat, aquesta proposta ja es va revisar el dimarts durant la comissió mixta mantinguda entre Generalitat i Ajuntament per a fer un seguiment del coronavirus a la ciutat de València.

“També es va valorar molt positivament l’esforç de tota la comunitat educativa en aquest curs escolar tan complex”, ha destacat. Per això, Ibáñez ha incidit a “mantenir un període de descans durant el mes de març”. La regidora ha assegurat que és una “necessitat” encara que “siga més breu” que el plantejat en el calendari escolar.

QUÈ PASSARÀ AMB LES VACANCES DEL 16 I 17 DE MARÇ?

Amb la conversió del dimarts 16 i dimecres 17 com a jornades lectives, els col·legis disposarien de dos dies extra posteriorment. Segons han avançat des de la Regidoria d’Educació, aquestes dues jornades es traslladarien al 3 i 4 de maig.

La comunitat educativa disposaria d’un nou període de descans de quatre dies. Aquest serviria per a escurçar un mes en què enguany no hi haurà Dia del Treballador per coincidir en cap de setmana.

“Defensem aquesta proposta, també respectant el propi calendari escolar que es desenvolupa a l’inici del curs. Aquesta vesprada, després de la votació, decidirem entre tots i des d’un consens quin serà definitivament el resultat”, ha conclòs Ibáñez.