Educación crea nuevas asignaturas para estudiar desde los derechos LGTBI hasta el feminismo o la lengua de signos
Alumnos de un instituto en el primer día del comienzo de las clases de Secundaria y Bachillerato en 2020. / María José López (Europa Press)

La progressiva eliminació de les mascaretes a les aules fa un pas al capdavant. La Conselleria d’Educació ha optat per suprimir la seua obligatorietat en les classes d’Educació Física. No obstant això, ja han avançat que únicament serà en aquelles sessions que es realitzen a l’aire lliure.

Educació ha informat els equips directius dels col·legis i instituts sobre l’actualització del ‘Protocol de protecció i prevenció davant la transmissió i contagi del SARS-COV-2 per a centres educatius de la Comunitat Valenciana per al curs 2021-2022’.

El document arreplega algunes novetats gràcies a el avanç de la vacunació entre professors i adolescents. Aqueixa immunització “permet flexibilitzar la distància interpersonal a l’interior de l’aula en els centres docents”, segons arreplega el document.

A més de que ja no serà obligatori usar mascareta en les hores d’esport a l’aire lliure, Educació ha pactat altres novetats. A partir de 1r de Primària, als alumnes que acudisquen a classe sense mascareta ni justificació es farà un requeriment dirigit a les famílies o tutors legals. Aquests hauran d’instar als estudiants a utilitzar-la o presentar documentació que justifique no complir la normativa. En cas de continuar sense usar la mascareta, el centre prohibirà l’entrada al centre de l’estudiant.

MÉS INTERACCIÓ ALS PATIS

Una altra novetat és la referida als patis. A partir d’ara es permetrà interactuar entre els grups bambolla establits en Infantil i Primària. Els alumnes d’ESO, Batxillerat i FP podran relacionar-se entre els estudiants de diferents cursos quan estiguen a l’aire lliure.

D’altra banda, les associacions de pares d’alumnes podran tornar a tenir activitats en els centres. Aquests hauran de complir sempre amb les mesures de prevenció i higiene. No obstant això, en cas de produir-se canvis, l’autoritat sanitària prendrà les decisions pertinents en les Zones Bàsiques de Salut que corresponguen.