edificio de Correos
El Edificio de Correos es

Com si d’un programa de canvi d’imatge es tractara, l’històric edifici de Correus de València ha iniciat aquesta setmana la seua transformació. A partir d’ara serà un centre cultural polivalent. Aquest canvi en el Palau de Comunicacions ve motivat per la voluntat de la Generalitat de convertir-lo en patrimoni públic.

El 13 de gener el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Societat Estatal de Correus i Telègrafs, Juan Manuel Serranovan acordar la compravenda de l’edifici per valor de 24 milions d’euros. L’objectiu era “acostar els serveis públics a les zones en risc de despoblació”. Així, s’incorporaran 141 nous caixers a la xarxa de la Generalitat amb la finalitat de “superar l’exclusió financera” i “facilitar l’activitat econòmica”.

D’altra banda, l’edifici de la Plaça de l’Ajuntament serà a partir del 31 de març un espai cultural. Albergarà exposicions temporals, amb una part dedicada a la Unió Europea. Fins llavors, les seues oficines es traslladaran a un lateral de l’edifici i es mantindran allí mentre es duguen a terme les obres.

Correus arribarà fins a les zones més despoblades de la Comunitat

Són quasi 500 oficines de Correus les que existeixen en la Comunitat Valenciana. Segons el cap del Consell, l’acord permetrà “aprofitar la capacitat tecnològica i de distribució de Correus per a posar-la al servei de la ciutadania·.

Així mateix, asseguren des de la Generalitat que es crearan oportunitats d’ocupació i es millorarà la qualitat de vida en les zones rurals. També així es facilitarà l’accés a tràmits administratius en les zones d’exclusió. Correus Cash seria un d’aquests serveis per a la realització d’operacions bancàries bàsiques en entorns sense sucursals financeres pròximes.