El premi novel de química 2006, Roger Kornberg ha assistit a un acte celebrat en l’escola d’empresares EDEM amb alumnes universitaris. El guanyador d’este prestigios premi forma part del jurat del premis Rei Jaume I 2017 en la categoría d’investigació básica, junt a setze premis noble mes. Una tasca amb la que és sent orgullos per el suport a la ciencia d’estos guardons.

El científic també ha comentat que la ciència és barata i que en Espanya te un nivell excel·lent gràcies al capital humà del que disposa. I ha afegit que Espanya deuria invertir més en eixe camp.

Kornberg, qui es va llincenciar en Harvard i es doctorà a Stanford,  va obtindre el premi Nobel de Química per demostrar com les cèl·lules produeixen les proteïnes . Un treball que ja va començar son pare, Arthur Kornberg i qui va rebre el guardó de Medicina junt al espanyol, Severo Ochoa i amb el que l’unia una bona amistat.

A este acte, cinqué encontre que celebra EDEM amb un premi Nobel, han participat la secretaria general de la institució, Hortensia Roig, el president executiu de la Fundación Rey Jaime I, Javier Quesada, i la directora del Centre Universitari EDEM, Lucía Egea.