Per la Festivitad de tots Sants, els cementeris de la ciutat s’omplin de persones que honren als seus difunts amb flors i amb el record.
Però la tradició valenciana de la festivitat, té arrelada també una tradició gastronòmica, i és per això que durant aquestes dates els forns i pastisseries de la ciutat s’omplin de Ossos de Sant, bunyols de vent i panellets, els dolços típics d’aquesta època
Ossos de Sant
Els Ossos de Sant són uns dolços elaborats de massapà (pasta de ametla), de color blanc i forma allargada i cilíndrica (semblant a la d’un os amb la seua medul·la), originalment farcits de dolç de gemma, encara que molts els prefereixen d’altres sabors com el xocolate, maduixa, praliné i yogurt.
Els panellets
Els panellets s’elaboren amb una massa dolça feta amb sucre, ametla crua molta, ou i ralladura de llima, perquè tinga una textura més esponjosa. Per l’exterior es recobreixen amb clara d’ou, que fa d’adherent per a col·locar una capa de pinyons. El conjunt es enforna i es deixa refredar. A causa de la seua riquesa calorica es diu que servien per a combatre el fred.
Els bunyols de vent
Els bunyols de vent són boles de massa elaborada amb farina de blat, llard i ous que es frigen en oli calent, el seu nom es deu al poc pes del dolç.
Solen ser de xicoteta grandària, a penes 3 cm de diàmetre una vegada elaborats. La forma redona pot fer-se a mà, encara que quan es té certa pràctica pot obtindre’s usant dues culleres.
La dificultat d’aquestes postres està en la temperatura de l’oli, ja que si està poc calent la massa cau al fons i ha de procurar-se que es mantinga a flotació, però si està massa calent es forma un embolcall sec al voltant del bunyol que impedeix que aquest cresca.