Llegan 150.000 dosis para empezar la vacunación infantil en la Comunitat Valenciana
Las Fuerzas y Cuerpo del Estado custodiarán

La Comunitat Valenciana ha rebut aquest dilluns 150.000 dosi de la vacuna pediàtrica de Pfizer. La inoculació d’aquestes dosis començarà dimecres que ve 15 de desembre per als menors entre 5 i 11 anys.

Aquestes vacunes rebudes es distribuiran en les tres províncies de la Comunitat Valenciana. A més, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat seran les que custodien el seu trasllat, segons ha informat la Delegació del Govern en la Comunitat.

Aquesta campanya de vacunació es realitzarà en els centres escolars. Es durà a terme en horari lectiu i requerirà una autorització prèvia dels pares. La Generalitat ha enviat hui als col·legis la documentació que han de signar els progenitors o tutors legals dels xiquets per a ser vacunats.

Segons trasllada la carta, es tracta d’un document de caràcter “urgent” que haurà de signar-se en menys de 24 hores. Aquest dimarts, 14 de desembre, els familiars dels menors hauran de lliurar en els col·legis l’autorització de la vacunació signada o en cas contrari els xiquets no podran començar a ser immunitzats el dimecres.

Amb les signatures arreplegades, cada col·legi comunicarà a la Comissió de centres educatius (educovid) el llistat de xiquets autoritzats a ser vacunats. Després d’això, Sanitat contactarà amb cada col·legi per a marcar els dies i horaris de vacunació.

Llegan 150.000 dosis para empezar la vacunación infantil en la Comunitat Valenciana
Les 150.000 dosis començaran a inocular-se a partir del pròxim dimecres 15 de desembre.

Aquesta nova vacuna infantil de Pfizer és coneguda com Comirnaty i compta amb un terç de la dosi inoculada als adults. A més, requereix la implantació de dos dosis en un període de mínim 8 setmanes per a obtenir la pauta completa.

LES ESCOLES D’EDUCACIÓ ESPECIAL SERAN LES PRIMERES

Entre el 15 i 22 de desembre es vacunarà als menors de 11, 10 i 9 anys. Els alumnes de 4º, 5º i 6º de Primària seran així els primers. A més, en les primeres jornades també serà el torn dels centres d’educació especial. A aquests se sumaran tots els menors immunodeprimits.

Una vegada se’ls haja vacunat, es continuarà descendint en grups d’edat. Es calcula que a partir de gener es procedisca a vacunar als xiquets de 8 a 5 anys. Amb això, es completarà una campanya de vacunació que albergarà a una totalitat de 330.000 xiquets i xiquetes.

Per a aquest procés, Sanitat mobilitzarà diferents equips de vacunació als centres educatius. A més, les diferents escoles habilitaran espais accessibles per a col·locar els punts de vacunació mòbil. En aquests punts serà on es vacune als alumnes dels centres pels equips de vacunació, segons fonts de la Generalitat.