Llegan dos vuelos de China con un millón de mascarillas y más material

La Comunitat Valenciana rep hui més material sanitari per a fer front a la pandèmia del coronavirus. La Generalitat ha avançat que s’espera l’arribada de dos vols procedents de Xina amb instruments de protecció.

Igual que va succeir la setmana passada, aquests avions formen part de la denominada “Operació Ruta de la Seda”. Es tracta d’una iniciativa posada en marxa pel Consell. L’objectiu és dotar tant als centres sanitaris com a les residències de la Comunitat de les eines necessàries per a vèncer al Covid-19.

En concret, el material que s’espera està format per prop d’un milió de màscares. També hi haurà més de 10.000 ulleres de protecció i EPIs (Equips de Protecció Individual) respectivament.

Igual que va succeir la setmana passada, un dels vols anirà directament a Saragossa després de fer escala a Amsterdam. En ell hi ha 600.000 màscares, 10.000 ulleres de protecció ocular i 10.031 micos EPI.  A més, s’ha pogut aprofitar un vol de la companyia Air China entre Shanghái i Barcelona per a incorporar un carregament de més de 300.000 màscares FFP2.

Una vegada passen els control de duana, els enviaments es carregaran en camions per a dirigir-se a un centre logístic de la Generalitat. Serà en aquest espai on es prepararan els paquets de distribució que arribaran en les pròximes jornades a les seues destinacions.

Des del Consell es continua treballant intensament amb la finalitat de tancar nous vols. La finalitat és assegurar el proveïment en les pròximes setmanes i protegir així la salut dels valencians