Dos túneles subterráneos conectarán tres paradas de Metrovalencia
Anaïs Menguzzat y Arcadi España en las obras de las Línea 10 de Metrovalencia.

La Generalitat ja treballa per a connectar de forma per als vianants la futura estació d’Alacant amb les estacions de Xàtiva i Bailèn. Serà a través de dos passos subterranis que faran possible que la nova Línia 10 s’integre en el conjunt de la xarxa de Metrovalencia.

D’una banda, la connexió fins a Bailèn per a poder enllaçar amb la Línia 7 de Metrovalencia es realitzarà aprofitant l’actual pas per als vianants en desús existent en el túnel de la Gran Via de les Germanías, incorporant un punt d’enllaç d’uns 25 metres.

Està previst que les obres d’aquest accés comencen aquest estiu. Quan finalitzen, el canó per als vianants estarà obert tant per a persones usuàries de Metrovalencia, com per a vianants.

D’altra banda, estarà el canó per als vianants subterrani que connectarà les estacions d’Alacant i Xàtiva. Aquest permetrà una connexió ràpida i fluida dels viatgers per a realitzar el transbord amb les Línies 3, 5 i 9. La longitud d’aquesta nova infraestructura projectada és d’uns 260 metres. Aquest túnel per als vianants unirà els vestíbuls de totes dues estacions. Comptarà amb escales mecàniques i d’obra, així com ascensor accessible per a persones de mobilitat reduïda.

FGV té previst traslladar en les pròximes setmanes al Ple del Consell les obres d’aquesta connexió per als vianants amb Xàtiva, com a pas previ a la seua licitació. Les dues actuacions compten amb un pressupost conjunt d’uns 23,5 milions d’euros.

El conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha explicat que “aquests dos accessos per als vianants permetran connectar la Línia 10 amb l’actual xarxa de Metrovalencia“. A més, serviran per a “millorar les condicions de mobilitat dels futurs usuaris i del conjunt de la ciutat”.

Instal·lació dels primers carrils de la Línia 10 de Metrovalencia.

Instal·len els primers carrils de la Línia 10

La Generalitat també ha iniciat la instal·lació del carril del tram subterrani de la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret). Aquests treballs han començat en l’estació d’Alacant. D’ací es prolongaran fins a aconseguir les instal·lacions de Russafa i Estimat Granell.

En total es preveu instal·lar 8.000 metres de carril al llarg de dos quilòmetres de via doble. Està dividisc en 444 peces de 18 metres amb un pes total de més de 480 tones. Els treballs previstos comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells.

Arcadi España ha destacat que “amb aquests treballs es fa un pas més perquè el conjunt d’actuacions previstes al llarg de la Línia 10 estiguen finalitzades entre finals d’enguany i principis de 2022, amb l’objectiu de començar a prestar servei en els primers mesos de l’any pròxim“.

“La Generalitat està realitzant un gran esforç per a lluitar contra el canvi climàtic i que una de les actuacions fonamentals és l’impuls del transport públic. Al seu torn, és un mitjà bàsic per a garantir la igualtat de totes les persones”.

Prolongació de la L10 i L11 de Metrovalencia

Al seu torn, Arcadi España ha aclarit que per a connectar la Línia 10 amb la zona del Grau, es desenvoluparà un nou traçat tramviari. Anirà des de la Ciutat de les Arts, seguint per l’avinguda Menorca, fins a arribar a la façana marítima. Ací s’integrarà el nou tram amb la xarxa tramviària actual en la parada Grau-Canyamelar.

El conseller ha assenyalat també que “es contempla realitzar de forma paral·lela una prolongació de la Línia 10”. Serà seguint el recorregut des de l’estació de Natzaret fins a la façana marítima. L’objectiu és “millorar la integració i les condicions de mobilitat del barri a la ciutat de València”.

Quant al projecte, Espanya ha recordat que “l’Autoritat Portuària s’ha compromès a finançar part d’aquesta prolongació. Propiciarà una millor integració de les instal·lacions del port amb el teixit urbà i social”.

Amb aquesta ampliació, la Línia 10 unirà el centre amb la zona de la Ciutat de les Arts, el barri de Natzaret, i tota la façana marítima. Per tant, ampliarà de manera molt considerable l’oferta de transport públic de la xarxa de Metrovalencia.