Confirman el primer caso de coronavirus en la península y aislan a mil personas en Tenerife
Cuerpos de la Policía Nacional vigilan la entrada del hotel de Tenerife.

Catalunya ha confirmat el primer cas de coronavirus dins de la península. De moment no ha transcendit més informació sobre l’estat del pacient ni l’hospital en el qual es troba ingressat.

Segons ha informat esta vesprada el Departament de Salut de la Generalitat, es tracta del quart infectat d’Espanya i prompte donaran noves dades. Els altres tres casos s’han donat a Canàries on dos d’ells ja estan curats.

El tercer pacient en un metge italià de 69 anys que es trobava de vacances a Tenerife. El seu alerta ha provocat la quarentena d’un hotel de l’illa on actualment hi ha un miler de persones sense poder eixir.

Segons el Ministeri d’Interior, efectius de seguretat controlen les entrades i eixides de l’H10 Costa Adeje Palace. De moment, cap dels hostes ni treballadors podran abandonar el complex vacacional durant els pròxims 14 dies.

Des de l’hotel ja han activat totes les mesures sanitàries recomanades per a garantir la seguretat. A més, han informat que estan prestant totes les atencions i cures necessàries perquè els clients estiguen atesos en tot moment.

INVESTIGUEN DOS POSSIBLES CASOS EN LA COMUNITAT

La Conselleria de Sanitat ha confirmat la investigació de dos possibles casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana. Es tracta de dos homes que han estat a Itàlia, concretament a Milà, recentment.

La subdirectora general d’Epidemiologia, Herme Vanaclocha, ha sigut la responsable de comunicar la notícia. Esta ha explicat que un dels malalts es troba ingressat a l’Hospital Doctor Peset de València. En el cas del segon, és el Hospital de la Plana (Castelló) qui està al capdavant de la seua cura.

Tots dos presenten una simptomatologia similar a la del coronavirus encara que no corren perill. Al llarg de hui els dos hospitals realitzaran les proves pertinents. Amb elles confirmaran o descartaran si són casos de coronavirus.

A més, diversos valencianistes que van assistir a Milà a la trobada entre l’Atalanta i el València CF presenten símptomes. A tots aixòs se’ls ha recomanat que de moment romanguen en els seus domicilis a l’espera de la seua evolució.

La subdirectora general de Epidemiología, Hermelinda Vanaclocha. / FOTO EUROPA PRESS

LES FALLES DE VALÈNCIA EN DUBTE

És qüestió de dies que arranquen les esperades festes falleres. Vanaclocha ha assenyalat que si la situació es manté com fins ara no es prendrà cap mesura de suspensió. No obstant això, ha deixat clar que igual que “Itàlia està prenent mesures molt dràstiques” en referent a la suspensió dels carnestoltes de Venècia, ací podria succeir el mateix amb les Falles: “si Espanya les ha de prendre, les prendrà”. D’aquesta forma la subdirectora ha deixat oberta la possibilitat d’una suspensió de les festes si València començara a viure casos de coronavirus.