Doblan el número de rastreadores militares para controlar la pandemia
Uno de los rastreadores militares del Ejército durante el seguimiento de la pandemia.

El Ministeri de Defensa ha doblegat el nombre de rastrejadors destinats a la Comunitat Valenciana. Per això, 150 efectius procedents de l’Exèrcit de Terra s’han sumat en els últims dies als 150 que ja estaven operatius. L’objectiu d’aquestes persones és cercar focus de contagis a Alacant, Castelló i València. Amb això es tractarà de evitar la propagació del virus i contenir els contagis.

Les Forces Armades ja han posat a la disposició de les comunitats autònomes més de 2.000 rastrejadors militars des que el passat 30 de setembre començara la operació ‘Missió Baluard’. S’ha arribat a aquesta xifra després de l’activació a Andalusia, Comunitat Valenciana i Castella i Lleó de diverses seccions epidemiològiques.

Després d’aquestes noves incorporacions, l’autonomia valenciana se situa com la segona amb més rastrejadors militars, només per darrere de Castella i Lleó. A la Comunitat li segueix Andalusia amb 210; Galícia amb 190; Madrid amb 150; Castella-la Manxa amb 141; Murcia amb 110; Balears amb 107; Astúries amb 90; Aragó amb 88; Cantàbria amb 64; Extremadura amb 60; Navarra amb 43; Ceuta amb 40; Melilla amb 37; Canàries amb 31 i la Rioja amb 30.

QUATRE BASES PER A RASTREJAR EN LA COMUNITAT

La declaració de l’Estat d’Alarma el mes de març passat va provocar un desplegament sense precedents de les Forces Armades. Durant l’estiu, Defensa va autoritzar treballs de suport o col·laboracions puntuals a totes les administracions que han realitzat la petició.

Els rastrejadors militars que ajuden a traçar els contagis de coronavirus a Alacant, Castelló i València treballen des de diferents bases del territori valencià. A més, estan connectats a la base de dades de la Conselleria de Sanitat.

D’aquesta manera, s’han habilitat les instal·lacions del Comandament d’Operacions Especials d’Alacant, les bases de Marines i Bétera, així com l’aquarterament de Sant Joan de la Ribera a la ciutat de València. Allí els rastrejadors militars fan el seu treball i traslladen tota la informació a les autoritats autonòmiques.