El president del Consell Regulador de Vins de la DOP València, Cosme Gutiérrez, al costat del sumiller valencià, Maximiliano Bao, ha presentat el Calendari Solidari 2018, “Un vi, un amic i el desig d’un somriure”, que té com a protagonistes a destacats professionals de l’hostaleria valenciana, entre els quals es troben sumilleres, restauradores i representants de la formació, que han posat en unes escenes molt divertides i originals, amb diferents vins de la DO València. Els beneficis que s’obtinguen de la seua venda (5 euros), aniran destinats a finalitats benèfiques.

Cosme Gutiérrez, ha explicat que “en aquesta primera edició hem volgut comptar amb la col·laboració d’aquest important col·lectiu, ja que són uns excel·lents prescriptores i ambaixadors dels nostres vins i la seua contribució és fonamental per a aconseguir que els vins de la DO València estiguen cada dia més presents en les nostres taules, a través de la restauració, del comerç i de l’hostaleria”.

Aquest calendari sorgeix com una idea de Jesús Ortega i Maximiliano Bao, nascuda al voltant de dues copes de vi en el restaurant Lalola, amb la qual la DO València s’ha bolcat des d’un principi i l’ha aconseguit dur a terme, gràcies també a la inestimable ajuda de Fernando Emmuralleu, creador de quasi totes les instantànies.

Un calendari solidari en el qual l’amistat i el vi són el nexe d’unió i on cadascun dels participants ha mostrat diferents facetes, visions i situacions d’allò més variopintas: escenes divertides, originals, elegants, creatives i atrevides, com són algunes de les característiques i atributs dels nostres vins.

Pel que fa a l’escenografia, el calendari arreplega un total de 12 fotografies on els professionals apareixen en llocs emblemàtics de la nostra terra i cellers, així com en alguns dels propis locals i restaurants on treballen, sempre acompanyats dels vins de la DO València.

Entre els protagonistes es troben el propi Maximiliano Bao (Nas d’or 2005) al costat dels també sumilleres Francisco Guillén i Javier Parreño, María Luisa Martín, presidenta de la FASCV i propietària de l’emblemàtica Marisquería Casa Vicent acompanyada de la seua filla Sandra Rausell, Áxel Pitarch (Nas de plata) i la seua dona Mari Llusar, propietaris del restaurant Plaerdemavida.

Així mateix, s’han sumat Silvia Gómez, sumiller del restaurant Lalola, representants de l’escola de formació TAES, Lydia Palomar de Vinostrum, el professor de cuina Alejandro Rodríguez, Helena Gálvez de la Matandeta, el tallador de pernil Óscar Aguilar de la taverna Patapuerca, la coctelera Elisabeth Bravo, Sergio Serra, sumiller de Makro i als quals fins i tot s’ha unit un grup d’alumnes de cambrers del CdT, mostrant el seu suport, alegria i el desig d’ajudar a finalitats solidàries. Durant la presentació s’ha reiterat les mostres d’agraïment a tots ells pel seu esforç i col·laboració.

D’aquesta manera apareixen representants de diferents àmbits on el vi pot ser el protagonista: des de la formació fins a la restauració.

Aquesta iniciativa “se sumisca a altres accions de promoció que es realitzen per part d’aquest Consell Regulador en els últims anys, amb l’objectiu de potenciar la imatge de marca i la projecció dels nostres vins, a través d’activitats que maridan va venir i gastronomia”, ha explicat el president de la DO València.

Més de 90 cellers fan possible que “els nostres vins estiguen presents en prop de 100 països, amb unes xifres de comercialització que superen els 48 milions de botelles, de les quals més de 17 milions es queden en la nostra comunitat. Però “és necessari seguir insistint amb més accions per a augmentar el consum sempre moderat i responsable del vi. No oblidem, que l’èxit del vi està basat en una bona i estreta col·laboració entre tots els professionals del sector i la presentació avui d’aquest calendari, és una mostra més d’açò”, ha afegit Cosme Gutiérrez.

Els calendaris podran adquirir-se en la seu del Consell Regulador de la DO València (C/ Quart, 22), en algunes dels cellers participants, així com en els locals dels participants.