PSPV
El secretario general del PSOE, Pedro Sanchez junto al president de la Generalitat, Ximo Puig durante el último acto de partido en Alzira.

Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, pretén posar fi a la presumpta trama del Partit Socialista del País Valencià (PSPV) i ha assignat a José Luis Ábalos, secretari d’Organització, seguir bé d’a prop el cas davant qualsevol nova declaració.

Ábalos es troba amb informació referent a si s’han usat factures falses per a finançar actes del partit en campanyes passades. Segons va afirmar divendres passat “sembla que no hi ha trama, i açò desmunta molt la bambolla”.

Els jutjats investiguen el finançament del PSPV i Bloc des de 2016 després de rebre un informe del Cos Nacional de Policia sobre un suposat finançament il·legal de tots dos partits, elaborat a partir d’una documentació que li va traslladar el PP després de rebre-la el partit de forma anònima.

Fonts properes a Pedro Sánchez afirmen que el secretari general no vol tacar-se les mans amb casos de corrupció en l’etapa en la qual es troben enfront del partit i espera acabar de manera rotunda davant qualsevol escàndol que es boicotege al PSOE.

El Partit Socialista no va a ser cortés en cap cas i encara que la causa judicial prescriga, si es troben accions no exemplars de dirigents del partit, la direcció federal aplicarà el Codi Ètic i procedirà a actuar en conseqüència.

Segons els socialistes ja no es parla de finançament il·legal del PSPV, sinó de contractacions irregulars. Ábalos es troba en una situació de tranquil·litat i preocupació, ja que si no se soluciona com més prompte millor l’ocorregut pot tenir repercussió nociva i perjudicar la imatge del partit.