La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular (GPP), María José Catalá ha assenyalat avui que els últims esdeveniments coneguts en el centre de Bunyol són “suficientment greus com perquè la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra dimitisca de la seua responsabilitat, Puig revoque aqueixa delegació de competències i li les trasllade a la conselleria de Justícia”.

Catalá s’ha pronunciat d’aquesta manera durant la roda de premsa oferida avui en el partit al costat del president de la gestora del PPVAL, Rubén Moreno per a denunciar el rebuig dels partits del Botànic a les 200 projectes estratègics per a la província.

Així, ha recordat que fa uns dies el PP va preguntar a la vicepresidenta que “quina més havia de passar perquè Oltra prenguera cartes en l’assumpte” i 48 hores després, “vam conèixer la detenció de dos ciutadans que presumptament estaven intercanviant favors sexuals per drogues i diners”.

“És la gota que ha satisfet el got. El centre de Bunyol és el que acull a tots els menors tutelats després que el centre de Monteolivete es tancara per aquests mateixos motius”, ha denunciat.

Aquesta situació va ser “determinant” perquè Oltra decidira traslladar el centre i als menors a un altre centre “lluny de dotacions sanitàries i socials, i amb un excés de ràtio”.

Per al PPCV “Oltra s’ha desentès de la seua responsabilitat i amb ella tota l’administració valenciana, perquè són els tutors legals d’aquests menors i estan sotmetent-los a un grau de desprotecció màxima”.