Mercado

Des de fa tres anys, els venedors de fruita marquen en el seu calendari el 6 de febrer perquè se celebra a Espanya el Dia del Fruiter, coincidint amb l’onomàstica de la seua patrona, Santa Dorotea. És el mateix que fan altres professionals com els conductors amb Sant Cristóbal, els oftalmólogos amb Santa Lucia o els periodistes amb Sant Francisco de Sales.

L’Associació de Productors Hortofrutícolas de Val Venosta impulsa aquesta celebració que en les seues dues anteriors edicions es va dur a terme a Madrid, en el Mercado de la Cebada i Mercado de la Paz. Per primera vegada arriba al València, el pròxim 6 de febrer a les 10:15h, i tindrà lloc en el Mercat Central, el major d’Europa destinat a producte fresc, amb prop de 400 parades.

Aquesta jornada té com a objectiu acostar el comerç de proximitat als consumidors i posar el focus sobre la venda de fruites, que rares vegades ocupa els titulars malgrat que genera més de 160.000 llocs de treball, només en el comerç a l’engròs i al detall en tendes especialitzades, sense tenir en compte súper ni hipermercats.

I, per a fer l’ullet a aquests professionals, es farà un reconeixement a el ‘Fruiter més madrugador d’Espanya’, evidenciant el treball que amaga: madrugones, selecció de gènere, càrregues, descàrregues, atenció al públic… la labor invisible, però que contribueix a la salut de l’economia i societat espanyola.