Detienen al hombre que enviaba cartas bomba a Pedro Sánchez
arios agentes de Policía Nacional en las inmediaciones de la Embajada de EEUU en Madrid donde se ha recibido un paquete bomba, a 1 de diciembre de 2022, en Madrid (España). - Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La Policia Nacional ha detingut a un home de 74 anys com a presumpte autor de les cartes bomba dirigides al president del Govern, Pedro Sánchez. L’arrest ha sigut dut a terme en la localitat de Miranda de Ebro (Burgos) i s’ha començat a registrar l’habitatge del detingut.

El jubilat, de nacionalitat espanyola, està acusat d’enviar sis cartes amb material deflagrante. Aquestes es van remetre a diferents organismes institucionals, entre elles la Presidència del Govern.

Va ser el passat 24 de novembre quan es va detectar la primera carta. En les tasques de garbellat i filtrat de la correspondència, els serveis del Departament de Seguretat de Presidència van veure un enviament postal sospitós. Es tractava d’un sobre dirigit a Sánchez que havia sigut remès per correu postal ordinari.

A l’enviament rebut en Presidència es van sumar altres cinc cartes similars. Les dues primeres van arribar a l’Ambaixada d’Ucraïna i a la dels Estats Units a Madrid. Un dels treballadors va resultar ferit lleu quan manipulava un sobre que anava dirigit a l’ambaixador ucraïnès.

El quart paquet es va detectar en un enviament postal sospitós a la seu de l’empresa Instalaza (Saragossa). Els TEDAX de la Policia Nacional van realitzar la detonació contralada del sobre que anava dirigit al director de la companyia.

El cinquè sobre sospitós el van detectar els sistemes de seguretat de la Base Àrea de Torrejón de Ardoz (Madrid). Després de ser analitzat per raigs X, es va determinar que podria contenir algun tipus de mecanisme en el seu interior. L’últim paquet va ser el rebut pel Ministeri de Defensa el passat 1 de desembre. Ara el pròxim pas es donarà aquest divendres quan el detingut passe a disposició judicial.