Una fiesta ilegal en una peluquería deja una veintena de sanciones y tres detenidos
Dos agentes de la Guardia Civil en una imagen de archivo. / Europa Press

La Guàrdia Civil de Sueca ha detingut a un home per abusar sexualment d’una dona i la filla d’aquesta, de 7 anys, durant mesos. Aquestes eren inquilines d’una habitació que arrendava en el seu domicili de Sueca. En descobrir la denúncia per part de les víctimes va intentar també posar fi a la vida de la dona.

Segons l’Institut Armat en un comunicat, només quan la dona va ser conscient que la seua filla menor també patia abús sexual es va decidir a denunciar-ho. Fins llavors, donada la precària situació personal que vivien, la inquilina no havia fet el pas. La seua por era perdre un lloc on viure o que la xiqueta haguera de renunciar a l’entorn escolar. El detingut, de fet, s’hauria valgut d’aquesta situació per a cometre les agressions sexuals.

L’intent d’homicidi va tenir lloc el dimecres passades les 16.00 hores. La víctima, de 54 anys i originària del Marroc, va ser salvada a temps per la Guàrdia Civil. L’amo l’havia agredida físicament i l’havia deixada sola i inconscient en l’habitatge. A més, abans d’anar-se va deixar obertes les aixetes del gas.

El detingut, espanyol i de 58 anys, es trobava pel lloc mentre la Guàrdia Civil treia a la dona de l’habitatge. Aquests van evitar també una deflagració que hauria destrossat l’edifici amb tota probabilitat per la quantitat de butà en l’aire.

Un agent va notar l’actitud sospitosa de l’individu i, després de confirmar-li aquest mateix que vivia a la casa, li va demanar la seua identificació. En veure el seu nom, va passar a detenir-lo a l’instant. Era precisament el denunciat i presumpte autor de l’intent d’assassinat. Aquest cas és ja competent del jutjat d’Instrucció número 1 de Sueca, encara que els fets es troben encara en fase d’investigació.

Rescat ‘in extremis’ a Sueca

Sobre les 16.30h d’aquest dimecres el 112 va rebre una trucada de la dona que demanava auxili. Segons relata el diari Levante EMV, aquesta va informar amb dificultat que es trobava a casa i havia rebut una brutal pallissa. Va repetir nombroses vegades: “molt de butà, molt de butà“.

La Guàrdia Civil de Sueca i l’Equip de Bombers van arribar prestos al domicili. Al no rebre resposta, van accedir a través de la finestra. De l’habitatge emanava una forta olor de butà, per la qual cosa el primer era tancar els focs de la cuina.

La dona estava tendida immòbil en el llit, inconscient. Havia patit colps i punyades per tot el cos per part de l’amo. Al seu costat hi havia una bombona de butà amb la goma trencada de la qual eixia el gas sense control.

Quan van aconseguir traure-la de l’habitatge, el SAMU va passar a realitzar les maniobres de reanimació. La víctima està ja fora de perill i presenta ferides lleus, gràcies a la ràpida intervenció dels agents.