Puig veu un “despropòsit” vincular Catalunya amb el finançament autonòmic

El president del Consell convoca la Comissió de seguiment pel finançament just després de l'incompliment del Govern central de reformar el sistema en 2017.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat per a dilluns que ve, 8 de gener, la convocatòria de la Comissió de seguiment per al finançament just, després que 2017 haja finalitzat sense la reforma del sistema de finançament autonòmic que es va acordar per a aqueix termini en la passada Conferencia de Presidents a proposta de la Comunitat Valenciana.

El president ha lamentat l’incompliment d’aqueix compromís per part del Govern central, i ha afirmat que “no es necessita més que voluntat política” per a aconseguir “un sistema de finançament just, on hi haja diversitat i singularitat entre els territoris però igualtat entre els ciutadans”.

La Comissió de seguiment està integrada per tots els grups parlamentaris valencians, per la Confederació autonòmica d’empresaris, els sindicats i universitats així com per la Federació de Municipis, i, segons Puig, es dedicarà a analitzar la situació amb l’assessorament d’un comitè d’experts.