El desalojo de una alquería okupada acaba con una concentración antipolicial de medio millar de personas
Agentes de la Policía Nacional durante la intervención en Benimaclet. / EFE

Aquest matí al voltant de mig miler de persones s’han concentrat en Benimaclet amb la finalitat de evitar el desallotjament d’una alqueria del segle XIX okupada en el barri.

Prop de les 08.00 hores, la Policia Nacional s’ha presentat davant l’edifici per a procedir el desallotjament. No obstant això, la notícia de l’arribada policial s’ha propagat amb velocitat entre els veïns i ha provocat una improvisada concentració.

La situació ha comptat amb càrregues policials i és que els joves tractaven de frenar el tapiat dels accessos. A pesar que finalment els agents han completat la seua funció, l’alqueria ha sigut reokupada després de la seua marxa. Els joves han trencat una porta lateral tornant a entrar en l’edifici.

En la façana s’ha tornat a veure penjada la pancarta del Centre Social Okupado Anarquista L’Horta. L’espai porta huit anys okupado encara que hui dia no viu ningú en el seu anterior. Des de fa uns mesos, l’interior de l’alqueria es dedica a promoure l’horta dels voltants de Benimaclet.

Des del col·lectiu okupa han qualificat la intervenció policial de “il·legal”. Asseguren que l’ordre únicament afectava una part de la finca però no a l’alqueria. L’operació ha acabat amb diversos okupes contusionats però cap d’ells ha sigut ferit de gravetat.