Denuncian temperaturas de 30º en el interior de un centro de salud de Valencia
Entrada principal del centro de salud de la calle Trafalgar (Valencia).

L’estiu ha arrancat amb força a València però en alguns llocs més que en uns altres. El centre de salut del carrer Trafalgar viu un infern real. Treballadors i usuaris pateixen altes temperatures que ronden els 30 graus per una fallada de la climatització.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat la situació. El sindicat ha demanat per escrit a la Gerència del departament de salut Clínic Malva-rosa la urgent reparació de la refrigeració de l’espai. Recorden que la normativa en prevenció marca que les zones de treball han d’estar a un màxim de 27 graus.

CSIF lamenta que, malgrat els comunicats d’incidència i les queixes reiterades dels treballadors, el problema no haja sigut solucionat. Adverteixen del perjudici que causa en les consultes tant per a malalts com per a treballadors. En aquest centre de salut hi ha un total de 14 metges de família i 5 pediatres. A cadascun d’ells hi ha adscrits al voltant de 1.600 veïns pel que cada dia transiten pel recinte centenars de pacients i més amb la pandèmia.

FONGS I GOTERES EN EL CENTRE DE SALUT

Segons l’escrit, els treballadors estan tractant de pal·liar la situació però amb mesures “insuficients”. “Les elevades temperatures s’intenten millorar deixant la porta de la consulta oberta o mitjançant la utilització de ventiladors que els propis treballadors instal·len”, expliquen.

CSIF assenyala que a les elevades temperatures se sumen les goteres per la condensació o els fongs que genera la humitat. Per això, sol·liciten unes actuacions “urgents” i “necessàries”. L’objectiu és posar en funcionament el sistema d’aire condicionat i acabar amb les deficiències actuals. Amb això cerquen una millora en la qualitat assistencial i en les condicions de treball.