Al principi es pensava que anava a passar a disposició judicial al llarg d’avui dimecres, finalment, tot apunta al fet que anirà al jutjat de violència sobre la dona de Dénia a les 48 hores de l’arrest, el dijous.

L’home de 55 anys detingut com a presumpte autor del degollamiento de la seua exparella sentimental, de 45, la passada matinada a Dénia (Alacant), tenia en vigor una ordre d’allunyament. La dona comptava amb una ordre de protecció en vigor.

Pel que sembla, el detingut va utilitzar una escala de dos trams de 3 metres per a accedir a l’habitatge on vivia la dona, va forçar la porta de la galeria i va entrar a la casa.

Va entrar a l’habitació on dormia la seua exparella amb la xiqueta, li va demanar que isquera del dormitori i que telefonara a la Policia, moment que va aprofitar per a assestar a la dona un tall en el coll amb el ganivet de carnisseria, i a continuació va esperar als agents.

L’assassinat d’aquest dimarts a Dénia elevaria a 1.023 el nombre de víctimes mortals de la violència masclista des que van començar a registrar-se les estadístiques en 2003 i 267 menors han quedat orfes per l’assassinat de les seues mares.