Amb motiu dels greus disturbis ocorreguts durant les festes d’altres municipis pròxims a la Pobla de Farnals, la Policia Local de la localitat ha desenvolupat un operatiu especial durant les Festes Patronals. Les accions, centrades principalment en tasques preventives, s’han dut a terme a través de l’augment de presència policial en els llocs freqüentats per gran afluència de persones, com ara parcs, jardins, l’estació de metro, etc.

Gràcies al treball desenvolupat per la Unitat Canina, entre el 30 d’agost i el 10 de setembre els efectius policials han denunciat a 29 ciutadans per consum o tinença d’estupefaents. La mitjana d’edat de les persones sancionades és de 20 anys, sent 10 persones menors d’edat, la qual cosa representa el  34’5 per cent del total. Durant els operatius també s’ha procedit a la confiscació d’un total de 5 armes blanques a diferents persones, amb edats compreses entre els 16 i els 19 anys. D’altra banda, per infracció de l’Ordenança de Convivència Ciutadana i Govern Municipal, s’ha proposat per a sanció a una persona pel trencament de cristalls en un parc públic.

David Gallego, cap del cos policial, ha destacat que el resultat de l’operatiu especial “ha sigut molt satisfactori, ja que no s’han registrat incidents greus durant les Festes Patronals, gràcies tant a les nostres accions com a la presència de la Guàrdia Civil i del servei de seguretat d’FGV”. En aquest sentit, l’alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca, ha matisat que és destacable “la professionalitat aconseguida pels integrants de la plantilla del Cos Policial a través de les contínues activitats formatives realitzades i organitzades des del propi Ajuntament”.