precipitaciones

L’Agència Estatal de Meteorologia ha decretat a alerta taronja per pluges en el litoral sud de la província de València, una emergència nivell 2 ja que s’esperen precipitacions que poden deixar registres acumulats de fins a 100 litres per metre quadrat en dotze hores. L’alerta estarà vigent durant tota la jornada del dilluns, amb una probabilitat de el 40 i el 70 per cent.

En  la resta de la Comunitat Valenciana hi ha decretada alerta groga per precipitacions de 20 litres en una hora i 80 litres en dotze hores, les zones afectades amb el litoral nord d’Alacant i el litoral nord de València, mentre que a l’interior sud de València s’esperen 60 litres en dotze hores.

Els fenòmens costaners també afectaran durant les pròximes 24 hores les nostres costes. Hi ha nivell groc per fenòmens costaners en el litoral de Castelló, València i Alacant, s’esperen vents del nord-est amb força set i ones entre dos i tres metres, amb una probabilitat entre el 40 i el 70 per cent.

Per al dimecres l’alerta baixa a groga per fortes pluges, una precipitacions que ens acompanyaran durant tota la setmana (consulta ací la previsió del temps).

Primers acumulats per la DANA

La DANA que afecta a la Comunitat Valenciana ja ha descarregat amb força en alguns punts de la nostra geografia, aquest front ha deixat en les últimes hores precipitacions de fins a 71 litres per metre quadrat. En les últimes 24 hores s’han registrat pluges de fins a 71 litres per metre quadrat a la Font d’En Carrós, 61 litres a Gandia, 55 litres en Bellreguart, 42 litres a Pinet, 31 litres a Ròtova, 18 litres a Simat de la Valldigna i 16 litres per metre quadrat en l’embassament de Bellús.

Aquestes precipitacions també han afectat la circulació. S’han tallat tres carreteres secundàries a la comarca de la Safor, al sud de la província de València. El Centre de Gestió de Trànsit ha informat que estan tancades al trànsit per inundació de la calçada tres carreteres secundàries a la comarca de La Safor: la CV-674 a Piles, la CV-674 en Bellreguart i la Cv-670 a Gandia.