Una tromba de agua deja clases suspendidas, calles inundadas y carreteras cortadas en Valencia
Una calle de Carcaixent anegada por las precipitaciones a primera hora de la mañana.

Les fortes precipitacions de les últimes hores sobre la Comunitat Valenciana han deixat nombroses localitats inundades. La província de València ha sigut una de les més afectades amb col·legis suspesos, carrers inundats i carreteres tancades.

Segons ha comunicat el 112, a la Ribera Alta s’han produït pluges que han deixat prop de 50 litres per metre quadrat en tot just dues hores. A més, la localitat d’Alzira ha acumulat un total de 156 litres fins a primera hora del matí. Altres municipis afectats per la intensitat de la DANA han sigut Carxaixent (102,6 l/m²); Castelló (70.2); Algemesí (76); Antella (66.4) i Càrcer (51).

L’acumulació d’aigua durant la nit i primeres hores ha obligat aquestes localitats a prendre precaucions. Els ajuntaments de Alberic i Algemesí han suspès les classes dels col·legis mentre el de Carcaixent ha tancat l’institut Arabista Ribera. Allí a Policia Local també ha tallat la carretera que connecta Cogullada amb Alberic (CV-543); l’antiga connexió de Carcaixent amb Alzira (CV-41); i ha tancat tots els accessos que uneixen el nucli urbà amb l’horta a més del cementeri.

LA DANA INUNDA LA LOCALITAT D’ALZIRA

En el cas d’Alzira, la localitat més castigada de moment, hi ha zones negades. Les vies més pròximes al parc de l’Alquenència estan inundades i alguns baixos i garatges s’han omplit d’aigua. Malgrat això, tots els centres educatius han pogut obrir les seues portes a excepció de l’IES Rei en Jaume. L’institut s’ha vist molt afectat per l’aigua impossibilitant la jornada lectiva durant la jornada.

Igual que a Carcaixent, Alzira ha tallat el trànsit en nombroses vies: el pas del barranc de l’Estret; el del barranc de la Casella; els camins de l’Hort de Bru, Fracà, Pescadors i l’Arena; i la carretera de Vilella.

Per a les pròximes hores, la DANA podria seguir amb virulència. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté la alerta taronja per risc important tot el litoral sud de València. Les previsions apunten a precipitacions acumulades de 100 mm en dotze hores. A més, aquestes podrien anar acompanyades de tempesta. Al seu torn, la resta de la Comunitat Valenciana està baix alerta groga per risc de precipitacions que podrien deixar fins a 60 mm en 12 horas.