Cyrano de Bergerac enamora al Olympia de València

L'actor José Luis Gil interpreta a un dels personatges més importants de la literatura romàntica del 2 al 12 de novembre.

Envoltat d’un elenc de rostres molt coneguts i d’un ambiciós disseny de producció, José Luis Gil, el reconegut Enrique Pastor de ‘La que se avecina’, interpreta a un dels personatges mítics del teatre universal. Una història tan divertida com a romàntica, imperible, omple de moments sublims i personatges amb un rerefons humà de permanent actualitat.

El 28 de Desembre de 1897 s’estrenava en ple cor del París Teatral una obra singular, explicava la vida d’un soldat gascó, llunàtic i poeta, conegut per la seua enorme protuberància nasal… però també per la seua bella poesia, per la seua facilitat de vers i pel seu afany pels duels i les baralles. Es tractava de Cyrano de Bergerac. L’obra, escrita pel jove i agosarat poeta Edmond Rostand va conèixer un èxit sense precedents que s’estén fins als nostres dies.

Un clàssic entre els clàssics i modern entre els moderns. Cyrano és molt més que una obra o un personatge, és el símbol del teatre universal, un nou Quixot **dramatúrgico representat pel món sencer, una mostra del poder de la paraula tant en la vida com en l’escena.

Parlar de José Luis Gil és parlar d’un dels millors actors del nostre país, capaç de fer passar al públic de la riallada més lliure a la tendresa més absoluta, de transmetre sentiments i alçar passions i d’arrossegar als teatres a legions d’admiradors de qualsevol edat i condició.