El currículum tradicional segueix liderant els processos de selecció

Encara que se segueix optant pel model clàssic, aquest tipus de CV es complementa amb enllaços a contingut digital que permeten conèixer millor als candidats.

tendencias

Amb la finalitat de la temporada estival, sorgeixen nombroses oportunitats i molts professionals cerquen aconseguir un nou lloc de treball, així com donar un canvi de rumb a la seua vida i canviar d’ocupació. Per a açò, presentar un CV adequat resulta fonamental per a captar l’atenció de les empreses.

En este sentit, el CV tradicional segueix liderant els processos de selecció actuals. El model clàssic, en el que s’explica la formació acadèmica i l’experiència laboral continua sent l’opció més triada pels candidats. Segons PageGroup, consultora capdavantera especialitzada en la selecció de talent qualificat, aquest tipus de CV s’exigeix en la major part d’ofertes que, a més, es complementa en paral·lel amb el perfil de LinkedIn i altres xarxes socials professionals.

D’esta manera, van guanyant pes els enllaços amb contingut digital (articles, vídeos o codis QR per a accedir a descàrregues) que permeten que l’experiència siga més immersiva i conèixer amb major profunditat al candidat abans de concertar una entrevista. En aquesta línia, sectors com el gran consum, màrqueting o startups permeten, a dia d’avui, una major creativitat a l’hora de presentar els CVs, mentres que en indústries com a enginyeria o construcció es tendeix a mantenir un CV més tradicional.

“L’important en un bon CV és que siga personal i coherent. Ha de traslladar una imatge realista i valenta, facilitant el treball de la persona que ho està llegint. És necessari empatizar amb els reclutadores i crear un CV pensant en com ens llegiran”, afirma Francisco López, Sènior Manager de Michael Page.

Consells per a la cerca de noves oportunitats

A l’hora de cercar una nova ocupació, és necessari dur a terme una sèrie de xicotetes accions que ajudaran al professional a aconseguir la seua meta. En primer lloc, és important ser pacient, ja que la durada de la cerca no està predefinida i pot durar setmanes o mesos. En esta línia, és fonamental tenir clar quin és el focus al que et dirigeixes, el lloc i àmbit al que vols optar. Així i tot, cal tenir clar que el lloc ideal no existeix, per la qual cosa és necessari ser flexible i no descartar una bona oportunitat perquè no reuneix tots els requisits que se cerquen.

A més, resulta esencial mantenir la marca personal, conrear-la dia a dia per a posar en valor els coneixements i habilitats professionals i personals. En aquest sentit, la immediatesa i gratuïtat que permeten les xarxes socials són un factor clau, per la qual cosa crear contingut de qualitat pot servir per a donar una imatge favorable del candidat.

Així mateix, és important conrear una bona agenda de contactes. El networking s’ha convertit en una via més a l’hora de trobar ocupació, encara que posteriorment el candidat siga canalitzat a través d’una empresa de selecció. En esta línia, les companyies de cerca de talent aporten com a significatiu extra l’objectivació. Molts professionals no disposen de contactes o xarxes socials potents i aquestes empreses són capaces de posar-los en valor per a poder optar a millors posicions en el mercat.

El paro asciende a 7.591 personas en la Comunitat Valenciana