Así puedes obtener el pasaporte covid para viajar por Europa
El certificado Covid, inminente medida

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convocat la taula interdepartamental per a aquesta setmana. En aquesta reunió es confirmarà amb exactitud quins espais de la Comunitat requeriran el passaport Covid per a permetre l’accés.

El líder del Consell ha anunciat hui la convocatòria de la interdepartamental durant un desdejuni informatiu d’RTVE. En ell, Puig ha recordat que el certificat únicament es demanarà en aquells llocs on és més difícil mantenir la ventilació i usar mascareta en tot moment.

No obstant això, el president no ha pogut definir quins seran aqueixos espais perquè tot dependrà de l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). El pla del Consell és sol·licitar el document en els espais tancats que compten amb gran afluència de gent sense poder garantir-se la utilització de les màscares per menjar o beure. Per això, s’entén que es demanaria en locals d’oci nocturn, bars, restaurants i cafeteries, entre altres.

Per altra banda, Puig ha reiterat que l’objectiu és que el passaport Covid entre en vigor abans del pont de la Constitució. Per això, s’espera que aquesta mateixa setmana s’anuncie per a començar la seua marxa la setmana vinent.

A pesar que el passaport Covid ja funciona en autonomies com Catalunya, al País Basc s’ha denegat la seua implantació. El TSJPV ha dictat que les autoritats no podran exigir a Euskadi aquest certificat per no tenir un nombre de contagis i ingressats alarmant. Allí l’objectiu era instaurar-lo per a controlar els accessos a locals d’oci nocturn i a determinats espais hostalers en una línia molt similar a la valenciana.

COM ACONSEGUIR EL PASSAPORT COVID VALENCIÀ

El requisit indispensable per a comptar amb el certificat Covid valencià serà estar vacunat. Una vegada la persona està immunitzada haurà de seguir cinc senzills passos:

  1. Accedir a la web de la Conselleria de Sanitat.
  2. Introduir les dades personals (núm. SIP; data de naixement i data d’emissió de la targeta SIP).
  3. Després de la validació es verificaran els tres últims dígits del telèfon mòbil.
  4. En el seu telèfon rebrà un SMS amb un codi. Aquest s’haurà d’introduir en la web, en l’apartat que així ho indica.
  5. Finalment, s’obrirà una pàgina amb tres tipus de certificats: de vacunació, diagnòstic i recuperació. L’interessat a comptar amb el seu passaport Covid haurà de descarregar-se el primer document. Serà el certificat de vacunació el que se sol·licite per part de les autoritats com a passaport.