Centro de Internamiento de Extranjeros de Valencia. / DENIS FERNÁNDEZ
Centro de Internamiento de Extranjeros de Valencia. / DENIS FERNÁNDEZ

Quatre interns del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de València s’han escapat aquest dijous durant la matinada. Aquests, després de trencar una finestra, es van lliscar per una corda feta de llençols. Prèviament van arrancar un dels barrots utilitzant algun element per a fer alçaprem.

Gràcies a les cambres del Centre d’Internament, els agents han aconseguit veure part de la fugida dels quatre homes d’entre 21 i 32 anys, d’origen marroquí. Per tot això, es coneix que res més eixir de l’habitació es van dirigir cap al mur perimetral del complex policial de Sapadors. Minuts després ja es trobaven al carrer. A partir d’ací, les cambres no van poder captar res més.

L’eixida dels interns es va produir sobre la una i mitja de la matinada. Malgrat això, els agents no es van adonar dels fets fins a quatre hores després. Els treballadors de seguretat es van donar compte en anar a despertar als interns per a començar la seua repatriació i emplenar l’ordre d’expulsió.

La Policia Nacional ha obert una investigació per a resoldre el cas i localitzar als escapats del CIE. No és la primera vegada que es produeix una fugida en aquest centre de València. Una de les més conegudes va ser en 2014 amb la fugida de 16 interns.