Cuatro heridos al desplomarse un ficus centenario del Parterre
Agentes de la Policía

Un de els arbres monumentals de València s’ha esfondrat parcialment al jardí del Parterre. La caiguda d’una de les branques del ficus centenari ha deixat a quatre persones ferides.

Ha sigut a primera hora de la vesprada quan, per causes desconegudes, s’ha produït l’incident. Segons ha informat Europa Press, la branca s’ha desplomat sobre la calçada de la plaça Alfons El Magnànim.

Un cotxe ha sigut danyat i quatre persones que es trobaven en els voltants han resultat ferides encara que sense gravetat. L’ensulsiada d’una part de l’arbre monumental ha obligat a tallar la circulació del trànsit entre l’el carrer de La Paz i la plaça Alfons El Magnànim.

Fins al lloc del sinistre s’han desplaçat dotacions de la Policia Local i del cos de bombers de l’Ajuntament. Aquests treballen en la investigació de la causes que han pogut propiciar el trencament del ficus.

Ficus monumental situat enfront del Palau de Justícia.

Ara s’està a l’espera que els responsables dels arbres monumentals de València donen instruccions. L’arbre afectat és un ficus protegit amb més de 165 anys d’història a la ciutat.

El creixement del ficus, de 24 metres de longitud, ha propiciat que durant els últims anys la grandària de les seues arrels haja alçat part de la calçada i del reixat que voreja el Parterre. A més, la grandura de les seues branques també havia portat al Ajuntament a apuntalar-les per a garantir la seua subjecció.