La quarta ona de la pandèmia comença a prendre forma. La ministra de SanitatCarolina Darias, ha assegurat que les dades han evolucionat d’una forma no desitjada. Aquests podrien repercutir en noves mesures restrictives si l’evolució contínua creixent. Aquesta tendència coincideix amb la tendència europea que, segons l’OMS, es troba en un període on el coronavirus torna a estar en auge.

La ministra ha recordat que les restriccions pactades per a Setmana Santa amb les autonomies són “de mínims”. Per això, podrien endurir-les i és una qüestió que ja ha avançat que “està sobre la taula”. “Si la situació canvia molt pot plantejar-se un altre acord”, ha destacat.

El pont de Sant Josep ha deixat a Espanya 14 comunitats que han augmentat la seua incidència acumulada, entre les quals no es troba la Comunitat Valenciana. El territori valencià és actualment el referent del país, amb una incidència acumulada de 33 casos cada 100.000 habitants.

La corba de contagis torna a observar el que podria ser un lleu repunt i els experts aposten per a no cometre els errors que es van fer per Nadal. Les recomanacions passa per evitar “salvar la Setmana Santa”.

La possible quarta onada arribaria a Espanya amb tan sols dos milions de persones vacunades de forma completa. Des de Sanitat es troben a l’espera de veure com evoluciona la setmana per a saber quines mesures adoptar.