Así actúa el síndrome post-Covid que causa la muerte tras superar la enfermedad
El coronavirus es capaz de acabar con la vida de algunas personas mientras que otras apenas sufren unos síntomas más o menos incómodos. / Adobe Stock

Segons un estudi preliminar d’investigadors de la Universitat d’Harvard i altres institucions dels Estats Units, la nova variant britànica pot ser més transmissible que les variants comunes. Tant és així que el període infecciós s’allargaria fins a quasi duplicar-se.

En la majoria de llocs, el període de quarentena s’ha rebaixat de dos setmanes a 10 dies. No obstant això, el cep britànic del COVID-19 podria ser l’excepció, i fer que els 10 dies es quedaren curts. A més temps d’infecció, major possibilitat d’infectar a més gent. Aquest cep podria romandre activa fins a 13,3 dies, en lloc dels 8,2 de les altres variants. Si es compleix aquest estudi, es confirmaria que aquest cep és la més contagiosa.

“Aquestes dades ofereixen evidències que la variant B.1.1.7 del SARS-CoV-2 pot causar infeccions més llargues amb una concentració viral màxima similar comparada amb la del SARS-CoV-2 no-B.1.1.7. La duració estesa pot contribuir a la seua major transmissibilitat“, escriuen els autors.

Encara no hi ha res confirmat ja que solament és un estudi preliminar. Però si aquestes dades es confirmen serà recomanable que l’aïllament siga superior a 10 dies.

COM ÉS EL CEP BRITÀNIC?

El cep britànic és un 70% més contagiosa que l’anterior. No obstant això, encara no s’ha observat que cause seqüeles més greus ni una major mortalitat.

Al contrari que altres ceps, aquesta és més difícil de detectar. Es requereix d’una prova PCR específica capaç de codificar la proteïna espigola. Aquesta proteïna és la que la nova mutació utilitza per a accedir a l’organisme i acoblar-se en ell. Quan els investigadors observen que l’espiga mancada és quan es posa en alerta que pot ser el cep britànic i es passa a seqüenciar genèticament la mostra.

Respecte a la vacunales autoritats sanitàries ja han assenyalat que les dosis que s’estan subministrant també serveixen per a aquesta nova mutació. Per tant, és qüestió de mesos que hi haja una gran part de la població immunitzada.