CSIF demana a Sanitat que retarde les oposicions d’auxiliar d’infermeria i de celador

El sindicat avisa del problema d'atenció que pot generar la convocatòria durant el període vacacional i sol·licita canviar-les a després de setembre.

oposiciones

CSIF ha demanat per escrit a la Direcció general de Recursos Humans de Conselleria de Sanitat que ajorne els exàmens d’oposició de Tècnics en Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAE) i de celador, convocats al setembre, i els situe fóra del període vacacional. La central sindical adverteix de l’important “problema d’atenció sanitària al pacient que pot suposar mantenir aquesta data”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) apunta en el seu escrit que “de l’1 de juliol al 30 de setembre, com arreplega el decret 38/2016, de 8 d’abril, del Consell, constitueix el període vacacional ordinari i, com estableix el seu article 23, les vacances es gaudiran entre aqueix període”. Conselleria contracta a personal interí, de substitució, que aqueixos mesos cobreix els torns de vacances d’estiu.

El sindicat apunta que “una gran proporció de les persones que acudiran als exàmens està realitzant substitucions durant aqueixos mesos. Aquests professionals tenen tot el dret a presentar-se a l’examen d’oposicions. Si es mantingueren les actuals dates d’exàmens de setembre, podrien suposar un problema d’atenció sanitària als pacients”.

La central sindical explica que l’examen de TCAE està previst per al 16 de setembre d’enguany i estan inscrites per a realitzar-ho unes 21.000 persones. Per la seua banda, el de celadores ha sigut programat per Conselleria per al diumenge 30 de setembre, i s’han registrat per a opositar al voltant de 31.000 aspirants. En total, aproximadament 52.000 persones participaran en estes proves que CSIF ha demanat a Sanitat que les ajorne a després del període vacacional.

El sindicat, a més, ha sol·licitat a Conselleria, sobretot per l’oposició de metge de família de l’1 de juliol, que “envie les instruccions pertinents als gerents de departament per a garantir que el personal que es present a l’examen i tinga guàrdia, lliure el dia de l’examen”. Aquesta situació implica que si han iniciat una guàrdia la jornada anterior a la prova, “hauran de cessar la seua activitat a les zero hores del dia de l’examen i tenir prevista la seua substitució”.