examinadores

El sindicat CSI·F calcula que en la província de València han sigut suspeses unes 5.000 proves de conduir en els 18 dies transcorreguts des que va començar la vaga d’examinadors de Tràfic. La central sindical reclama a la Direcció general de trànsit que atenga les peticions dels empleats públics i adopte solucions urgents, com l’increment de plantilles en la Prefectura de València i en l’oficina d’Alzira.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) explica que 22 dels 35 examinadors de la província estan secundant cada jornada de vaga les protestes, que es desenvolupen setmanalment els dies dilluns, dimarts i dimecres des de finals de juny. Esta circumstància provoca la suspensió d’una mitjana de fins a 286 proves diàries. En la pràctica, fins hui, la vaga ha afectat a al voltant de 5.000 exàmens.

El sindicat recorda que existixen quatre vacants sense cobrir en la Prefectura Provincial, on la plantilla s’ha reduït de 40 examinadors en 2011 a 31 en l’actualitat. A eixes quatre vacants se sumen altres tres en l’Oficina Local d’Alzira. Esta pèrdua de plantilla provoca la saturació de proves i incrementa la pressió per als examinadors, fins al punt que a València sis professionals han sol·licitat el seu trasllat a oficines.

El sindicat ha assenyalat que la DGT es va comprometre en 2015, després de les mesures reivindicatives desenvolupades llavors, a adoptar solucions i, per exemple, reduir el nombre de proves diàries per examinador de 13 a 12. No obstant açò, no han sigut aplicades.

CSI·F considera que, com a actuació d’urgència, la Direcció general de trànsit deuria reforçar la plantilla actual amb deu nous examinadors a València i Alzira. També demana que “aclarisca la nova especialitat en Tràfic del cos general administratiu, els seus complements i l’adscripció de funcionaris”.