Rescates playas

Creu Roja ha realitzat més de 9.000 assistències en platges valencianes. La majoria d’elles, 5.027, són de caràcter sanitari (picades d’animals marins, corts, cremades, insolacions).

Al costat de les atencions sanitàries, també destaquen els rescats a persones en dificultats. En aquest punt, fins al moment els socorristes ja han aconseguit rescatar a un total de 78 persones en perill a bord d’embarcacions, practicant esports o banyant-se. A més, Creu Roja ha realitzat 81 trasllats a centres hospitalaris de la província de València i ha localitzat a 201 menors extraviats.

En les assistències socials en les platges, les cadires amfíbies, 10 en platges de València, s’ha fet possible l’accés al bany de més de 3.600 persones amb mobilitat reduïda o discapacitat.

Quant als recursos materials, cada dia es despleguen embarcacions, motos aquàtiques i vehicles d’intervenció entre ambulàncies i tot terrenys. A més, Creu Roja compta amb 51 torres de vigilància i 22 postes sanitàries que faciliten la labor dels socorristes en les platges.

Consells per a gaudir en la platja

La institució reclama màxima prudència, respecte al color de les banderes i les indicacions dels socorristes.  D’altra banda, per a prevenir accidents en l’aigua, tant en platges com en piscines, Creu Roja reforça la difusió dels consells per a la seguretat.

Així, emfatitza la importància de vigilar en tot moment als xiquets i a les persones majors. banyar-se en zones habilitades i evitar entrar bruscament en l’aigua, sobretot després d’haver pres el sol o haver menjat.

A més, recomana extremar la precaució si durant el bany s’adverteixen símptomes estranys com a marejos, vertígens, picors, esgarrifances o mal de cap o en el clatell.