Crisis del coronavirus: 10.000 valencianos en desempleo temporal

Els Expedients d’Ocupació Temporal (ERTE) no deixen de créixer per la crisi del coronavirus. L’Estat d’Alarma i la consegüent paralització de l’activitat laboral en molts sectors està propiciant un canvi en matèria d’ocupació. Segons la Conselleria d’Economia, en els últims sis dies s’han sol·licitat 781 ERTE en la Comunitat Valenciana.

Aquests acomiadaments temporals afecten de moment 10.884 persones, la majoria a València. No obstant això, la xifra actual ja estarà per damunt de la indicada posat que les dades facilitades per Conselleria només aconsegueixen fins a les 24 hores del dimarts.

Però la destrucció d’ocupació no acaba ací. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la comptabilització de 5.000 nous aturats en cinc dies. Puig ha qualificat la dada de “molt preocupant” i ha anunciat mesures econòmiques de 97 milions d’euros. La finalitat és donar suport als autònoms i garantir la solvència de les empreses valencianes en la crisi del coronavirus.

Puig ha avançat que en la setmana vinent tindrà lloc un ple extraordinari per a aprovar les actuacions en favor dels autònoms. A més, aquest dijous es constituirà una taula de treball per a avançar en la matèria. Aquesta comptarà amb participació de la Generalitat i dels representants empresarials i sindicals.