Ficha policial de Antonio Anglés.
Ficha policial de Antonio Anglés.

Ja han passat 27 anys des dels crims d’Alcàsser on Miriam, Toñi i Desirée van perdre la vida. En el seu moment es va assenyalar a Antonio Anglés com a principal sospitós. No obstant això, aquest mai va poder ser jutjat després de la seua fugida i desaparició.

Ara, el jutjat d’Alzira ha emès una comissió rogatòria internacional per a prendre declaració al que va ser capità del vaixell en el qual Anglés va escapar. Cal recordar que el valencià va viatjar fins a Lisboa on va pujar a bord del ‘City of Plymouth‘. La tripulació li va tancar en una cabina del qual va fugir el 23 de març del 93. En aquesta data el vaixell es trobava a Dublín.

Encara que es va pensar que Anglés havia pogut morir ofegat, ara s’investiga si va ser un mariner qui el va ajudar. Per això, segons ha publicat Les Províncies, la jutgessa d’Alzira ha emès la sol·licitud d’auxili judicial a les autoritats britàniques posat que és allí on resideix Kenneth Farquharson Stevens, el capità al comandament del vaixell durant 1993.

Miriam, Toñi i Desirée.

EL PER QUÈ DELS INDICIS 27 ANYS DESPRÉS

Les sospites que tracten d’esclarir-se hui dia no són noves. L’any de la desaparició d’Antonio Anglés la policia irlandesa ja va investigar a la tripulació del ‘City of Plymouth’. Encara que les declaracions del capità no van ajudar a resoldre els interrogants, les seues paraules van ser traduïdes per a incorporar-se al sumari de la causa.

No obstant això, va ser en 2018 quan els dubtes van tornar a saltar. Un programa de laSexta va emetre un especial dels crims d’Alcàsser amb motiu del 25 aniversari on van entrevistar a Kenneth Farquharson. Aquest va dir llavors que Anglés podria haver rebut ajuda per part d’algun dels seus mariners per a fugir a Irlanda.

Després d’aquesta entrevista, la policia va enviar al Jutjat d’Instrucció número 6 d’Alzira un informe detallat sobre l’existència d’indicis de la fugida d’Anglés com a polissó amb la finalitat de poder reobrir la investigació seguint aquesta nova pista.

2029: L’ANY CLAU

Antonio Anglés està acusat de triple assassinat, tres violacions, rapte de menors i possessió il·legal d’armes de foc. No obstant, tot això prescriurà en 2029. Passada aquesta data ja no podria ser detingut en el cas de continuar amb vida. Només hi hauria una excepció i és que la nova línia de la investigació aportara dades rellevants. Això retardaria l’extinció de la responsabilitat penal altres 20 anys més.