La Cremà obligará a cerrar la plaza del Ayuntamiento a las 19 horas
Falla municipal de 2021.

La Junta Local de Seguretat s’ha reunit aquest matí a l’Ajuntament per a tancar el dispositiu de les Falles. En la trobada, s’ha decidit que el dia de la Cremà la plaça del Ajuntament es tancarà a les 19.00 hores. Això obliga a hostalers i comerciants a tancar amb anterioritat els seus locals.

Presidida per l’alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb la delegada de Govern de la Comunitat Valenciana, Gloria Caleroles mesures de prevenció COVID van centrar la junta. A més, s’ha tractat la prevenció i actuació davant situacions d’agressions de caràcter sexista i davant possibles actes terrorista.

Tal com ha assegurat l’alcalde al final de la sessió, “durant aquests dies especials farem complir la normativa i per això fem una anomenada a tota la població per a evitar qualsevol tipus d’enfrontament.

La delegada del Govern ha assenyalat que la pandèmia “ha canviat molts aspectes de la nostra vida i, entre ells, també la manera de desenvolupar les nostres festes”. Ha acabat demanant “responsabilitat” i que “posem en pràctica l’après”.

A més, Ribó ha recalcat que “som la primera ciutat d’Espanya que tindrà unes grans festes. Volem donar exemple de saber complir amb les normes de seguretat epidemiològica”.

OPERATIU ESPECIAL DE PROTECCIÓ CIVIL

Abans de la reunió de la Junta Local de Seguretat, s’ha reunit la Junta Local de Protecció Civil. Presidida pel regidor de Seguretat Ciutadana, Aarón Cano, al costat del regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana ha aprovat el Protocol d’actuació municipal en els actes fallers de 2021.

En ella s’ha detallat el reforç de la presència policial als carrers. Així, Policia Local preveu sumar un total de 1.185 operatius més al llarg de totes les jornades falleres. A més, Policia Nacional i Policia Autonòmica se sumaran al dispositiu.

Cano ha qualificat l’organització d’aquest dispositiu de “la més difícil de la història recent de les Falles”.