carbono
Valencia

La Generalitat ha anunciat la creació de 17 nous pàrquings amb 9.165 places noves en les estacions de Metrovalencia i Renfe. A més, el Consell també ha proposat l’ampliació i la millora de l’accessibilitat dels estacionaments ja existents.

En total, el pla inclou la creació de 17 nous estacionaments dissuasius, així com l’ampliació de 14 dels aparcaments actuals. Tots ells es concentraran en les estacions de Metrovalencia i Adif (Renfe). A més, també s’oferirà un servei de tres llançadores d’autobús a dos estacions; i la millora de l’accessibilitat del pàrquing fins a l’estació de València Sud.

Així, la zona metropolitana de València comptarà amb un total de 49 estacionaments dissuasius. D’aquesta forma, la Generalitat triplicarà el nombre de places d’aparcament actuals. Amb aquesta actuació, els voltants de Valenciana passaran de comptar amb 4.425 places a un total de 13.590.

Los 17 parkings para coches que llegarán próximamente a Valencia
Mapa dels pàrquings que es construiran o rebran millores en l’àrea metropolitana de València. / GVA

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i MobilitatArcadi España, ha anunciat que l’objectiu que cerca la creació d’aquests pàrquings és “fomentar l’ús del transport públic, la descarbonització i descongestionar les ciutats”.

32 MILIONS D’EUROS PER ALS NOUS PÀRQUINGS

Aquest projecte de creació d’estacionaments preveu una inversió de 32 milions d’euros a executar en els pròxims anys. Els fons destinats vénen procedents del mecanisme de recuperació i resiliència (MRR) de la UE. Amb aquesta inversió s’arrancarà una primera fase del projecte. Així, els primers aparcaments es construiran en les estacions d’Albal, Horta Vella (Bétera) i El Clot (Riba-roja).

El conseller ha destacat que el pla pretén garantir la intermodalitat i lluitar contra el canvi climàtic. També es vol millorar la comoditat i l’accessibilitat als ciutadans per a estacionar els seus vehicles, bicicletes i patinets de forma segura.