La Comunitat Valenciana entra en un nuevo escenario de restricciones
Un grupo de amigos pasea por la calle Marqués de Sotelo de Valencia.

L’estiu ha portat aconseguisc un augment de contagis per coronavirus. Això ha fet que els experts ho classifiquen ja com la setena ona de la pandèmiaDos variants d’Ómicron són les que estan causant aquesta onada de contagis: BA.4 i BA.5. Encara que els símptomes més comuns continuen sent tos, febre i mal de cap, s’han incorporat uns nous classificant aquestes variants com “Covid-22”.

El repunt de casos ha rebut el nom de ‘ona invisible’, un sobrenom que té la seua explicació en la falta de dades per part de Sanitat. Des de finals de març, les comunitats autònomes només arrepleguen estadístiques de la incidència acumulada en majors de 60 anys. Aquest fet ha provocat que els contagis que es produeixen en la resta de la població no es reflectisquen en els informes.

A més, l’augment de contagis ha portat amb si propostes de tornar a les mascaretes. La presidenta del Col·legi d’Infermeria de València (COENV)Laura Almudéver, ha recomanat que es tornen a usar en els espais tancats on no es puga garantir la distància de seguretat. Sobretot, és una recomanació per a les persones majors, els qui estan patint les conseqüències d’aquestes dues variants.

SÍMPTOMES DE LA COVID-22

Els símptomes de les dos variants d’Ómicron són similars a les variants prèvies: cansament, tos, febre i mal de cap. A pesar les similituds, aquestes porten amb si  nous símptomes.

Vòmits, diarrees, pèrdua d’olfacte i del gust són alguns dels símptomes que es potencien amb Ómicron BA.4 i BA.5. A més, és més freqüent que provoquen mal de gola, dolor muscular, dificultat per a respirar i vertígens.

SITUACIÓ ACTUAL EN LA COMUNITAT VALENCIANA

Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat, referents a l’1 de juliol, la Comunitat va sumar el divendres 8.789 nous casos de coronavirus, 3.775 d’ells majors de 60 anys. Els nous casos per províncies són 756 a Castelló (180.568 en total); 2.632 a Alacant (505.653 en total); i 5.401 a València (790.876 en total).

A més, els hospitals valencians tenien fins llavors 993 persones ingressades per coronavirus, 42 en l’UCI. Per províncies són 140 a Castelló, 4 en UCI; 347 a Alacant, 15 d’elles en l’UCI; i 506 a la província de València, 23 en UCI.

Quant a les defuncions, s’han notificat 18 morts per coronavirus des de l’última actualització. Es tracta d’11 dones d’entre 69 i 99 anys, i 7 homes d’entre 64 i 89 anys.