Hui 11 de maig , les nostres màximes representants de les Festes Falleres, Marina Civera Moreno i Sara Larrazábal i les seues respectives Corts d’Honor visitaran les instal·lacions del Cottolengo del Padre Alegre, amb motiu de la tradicional jornada que organitza la falla Padre Alegre-Enrique Navarro de Benimaclet des de fa quasi 40 anys.

Cada any un gran nombre de persones pertanyents a l’Agrupació de Falles Mestalla-Benimaclet, del món faller i de la societat valenciana en general, participarà en aquesta jornada solidària en suport al Cottolengo , en la qual la devoció per la patrona de València també és protagonista.

La institució del Pare Alegre, situat al carrer Doctor Vicente Zaragozá número 87, està sustentada per la caritat de les persones i acull en les seues instal·lacions malalts i persones amb discapacitat física i psíquica.

La jornada començarà a les 9.00h del matí, amb una despertá i un festival de paelles per al centre benèfic. A la vesprada, tindrà lloc l’acte protocol·lari, en el qual participaran un gran nombre de falles de l’Agrupació Mestalla-Benimaclet de València i de l’àrea metropolitana al costat de centenars de veïns, així com els representants de les Forces Armades, col·laboradors incondicionals que ofrenaran flors a la Verge dels Desemparats i aliments no peribles; i comptarà amb les màximes representants de les Falles 2019.

Xicotets i majors realitzaran també una ofrena poètica a la Verge dels Desemparats i a més, tampoc faltaran les dansaes que els assistents podran gaudir de part de la comissió organitzadora.

Una jornada en la qual no faltarà la solidaritat del món faller, que ofrenarà tot tipus de productes no peribles a la imatge de la Verge dels Desemparats, imatge del SXVIII que es conserva en aquest col·legi.