Juan Cotino

Juan Cotino, expresident de les Corts i exconseller del Govern valencià del PP, ha ingressat en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l’Hospital de Manises per coronavirus.

L’exconseller va començar a trobar-se malament la setmana passada. El dimecres va ser ingressat al centre i el primer test va donar negatiu. No obstant això, se li ha fet una segona prova i aquesta vegada sí ha donat positiu. És per això que l’expresident de les Corts ha sigut traslladat a l’UCI, ja que presenta un estat de salut delicat, segons fonts pròximes.

El polític valencià, de 70 anys, va viatjar a Madrid la setmana passada pel judici de les presumptes irregularitats en la contractació de pantalles durant la visita del Papa a València en 2006. Per aquest cas, que forma part de la trama Gürtel, Cotino podria complir amb 11 anys de presó.

En la seua declaració, l’exconseller va dir que només s’encarregava de coordinar als grups de voluntaris en matèria de seguretat. Així, Cotino va intentar desvinculant-se de l’organització de la visita de Benet XVI. En la mateixa línia, va negar estar present en les reunions en les quals es va acordar el pagament de més de 7 milions d’euros per la instal·lació de pantalles i megafonia de la visita.