L’Ajuntament de València destina més d’una trentena d’operaris i inverteix 6.548 euros al dia en el dispositiu especial de neteja que treballa diumenges i festius en les zones de botelló de la ciutat.

Aquest dispositiu especial està destinat a netejar els carrers de més concurrència durant 52 diumenges a l’any i 14 festius. Els dissabtes és el servei ordinari el que es dedica a aquestes tasques.

El regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, fa una crida a la ciutadania per a fomentar actituds cíviques que siguen compatibles amb l’oci, el descans i mantenir els carrers nets.

Campillo ha destacat que la lluita contra el “botelló” té diversos fronts pels problemes de convivència que genera amb el veïnat i l’estat en el qual acaben els carrers plens de residus i fem. “Devem reflexionar sobre l’impacte que té aquesta pràctica en els recursos públics i fomentar actituds cíviques que siguen compatibles amb l’oci, el descans i mantenir els carrers nets”.

Aquest dispositiu especial de neteja, que actua de manera coordinada, està format per al voltant de 30 operaris que treballen amb 10 furgons per a cada brigada, 2 camions cisterna, 6 equips per a netejar les voreres per a aigualeig, 2 màquines barredoras mecàniques i altres dos furgons hidrolimpiadores. Les brigades es reparteixen per les 3 zones de major concurrència de València, entre elles: Benimaclet, Plaza Hondures, Blasco Ibañez, els ponts des d’Aragó a les Arts, l’àrea que envolta les discoteques del districte dels Poblats Marítims i Quatre Carreres, pels voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències.