Les Corts Valencianes tornen a reunir-se en la segona jornada de Debat de Política General de la Comunitat per a debatre un total d’1.311 propostes de resolució. De totes elles un total d’1.006 pertanyen al grup dels populars, 100 del PSPV-PSOE i Compromís, un centenar de Podem i 96 de Ciutadans.

El Partit Popular ha sol·licitat al Consell major diàleg i consens en el Consell de Política Fiscal per a obtenir un nou sistema de finançament així com la garantia d’una major llibertat de les famílies en el sistema educatiu i la recuperació del Batxillerat d’excel·lència.

A més, el grup popular ha exigit la construcció de nous centres educatius, una rebaixa de l’impost de patrimoni, rebutjar la taxa turística i recuperar les ajudes socials com Càrites o Creu Roja, entre altres propostes.

Respecte a les presentades per PSPV i Compromís es troben dividides en dos blocs, un en relació a les reivindicacions al Govern de Mariano Rajoy per a acabar amb la “discriminació a la Comunitat Valenciana” i un altre en el que s’insta al Consell a continuar complint amb l’Acord del Botànic. A més, advoquen per una millora tant de les inversions com del finançament incloent l’Entitat Metropolitana de Transport en els Pressupostos Generals de l’Estat.

Per part del grup Ciutadans s’ha proposat crear una línia de crèdit pactada entre l’Institut Valencià de Fiances i les entitats bancàries i ha defensat la fi dels barracons i la consolidació d’un pacte autonòmic d’Educació.

Podem, al contrari que el PP, ha reclamat l’impost sobre l’activitat turística al mateix temps que ha sol·licitat la descentralització de les Diputacions, que existisca una subvenció de medicaments als qui pateixen pobresa farmacològica i la implantació d’un sistema de dipòsit, devolució i tornada d’envasos per a contribuir al medi ambient.