Corts de carrers per la 15K Nocturna

Un total de 23 corredors d'alt nivell que arriben a València procedents de Kenia, Etiopía, Uganda, Burundi o Israel

Aquest dissabte nit els carrers més emblemàtics de València es converteixen en el circuit de la 15 K Nocturna. Començarà a les 22:30 hores des de la sortida en l’avinguda Enginyer Manuel Soto, els corredors es dirigiran cap a l’Avinguda del Port per finalitzar en la Marina de València.

Aquest any, la 15k Nocturna comptarà amb la presència d’importants competidors d’elit, un total de 23 corredors d’alt nivell que arribaran a València procedents de Kenya, Etiòpia, Uganda, Burundi o Israel. La cita nocturna estarà assistida per més de 140 policies locals i al voltant de 80 voluntaris que vetllaran perquè la carrera, des de l’Ajuntament volen que es desenvolupi amb les menors molèsties possibles una dissabte a la nit.

Des de IMED València aconsellen mantenir de la millor manera possible nostres articulacions amb equilibri muscular, tècnica de carrera, mantenint un pes adequat i una dieta, nutrició i hidratació correcta. Equilibri muscular: en els moviments que es produeixen durant la carrera hi ha músculs que es contreuen (músculs agonistas) i músculs que es relaxen (músculs antagonistas). Aquests músculs necessiten determinada força i flexibilitat, a més d’una activació correcta, per evitar que l’articulació rebi càrregues excessives o càrregues en zones que no estan preparades per carregar. La millor forma de prevenir aquest tipus d’alteracions és que el fisioterapeuta, després de valorar la funció i l’estat de la musculatura, utilitzi les tècniques necessàries per mantenir aquest equilibri muscular i millorar la propiocepción.

Per la seva banda la tècnica de carrera: realitzar una bona tècnica de carrera redueix en gran manera el nombre de lesions, augmenta el rendiment, provoca la mínima despesa energètica (moviment ergonòmic) i una major eficiència motriu. Per l’altre costat, una dolenta tècnica pot transformar-se en alteracions biomecàniques que afectin al moviment articular. El fisioterapeuta podrà guiar-te cap a una correcta seqüència de moviments durant l’impuls, el mig vol i la caiguda (fases de la carrera).

També és important mantenir un pes adequat: augmentar el pes significa augmentar la càrrega que rep l’articulació en cada impacte. Aquesta sobrecàrrega a les zones de cartílag, que és el principal afectat, pot provocar lesions que ens obliguin a reduir el ritme durant una temporada o fins i tot lesions irreversibles.
Finalment destacar que la dieta, nutrició i hidratació correcta són fonamentals per evitar dèficits en el funcionament de l’organisme durant la carrera. Descans i recuperació, importantíssim per rendir al màxim amb el mínim risc.