Cabanyal
Diseño del Plan Especial del Cabanyal-Canyamelar.

La regidora de Renovació Urbana i vicealcaldesa, Sandra Gómez, ha anunciat que el Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar (PECC), que es troba actualment en la primera fase d’al·legacions després de concloure el període d’exposició d’informació al públic, comptarà amb una via verda que vertebrarà el barri fins a La Marina. Este enjardinament tindrà com a referència l’antiga via del trenet.

Sandra Gómez ha remarcat que una de les prioritats d’esta regidoria “és la regeneració del barri a través del PECC amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns d’una de les zones més emblemàtiques de València“. D’esta manera, ha reiterat la seua voluntat de portar l’exposició de les al·legacions al ple de setembre o octubre “perquè puguem disposar d’unes normes i un pla que garantisca la convivència i la rehabilitació del barri”.

“Comença un nou curs polític i un dels objectius que ens hem marcat és aprovar el PECC per a donar-li l’impuls definitiu que necessita el barri”, ha remarcat, després d’explicar que des d’Urbanisme es treballa en esta línia per a abordar les al·legacions que han presentat les entitats i col·lectius veïnals. Així, ha anunciat que una de les novetats que presentarà el pla serà “la creació d’una via verda que realment vertebre tota la zona fins a la Marina”.

La regidora ha posat de manifest que esta mesura “s’emmarca dins de la proposta de dotar al Cabanyal-Canyamelar d’espais de qualitat urbana i mediambiental que permetra als veïns i veïnes gaudir el barri i passejar”. Sandra també ha assegurat que des d’Urbanisme “podrem consolidar el model de ciutat amable i sostenible en tots els barris de València”.