Sanidad avisa del posible arranque de la cuarta ola y pide
Varias personas caminan por la Gran Vía de Madrid protegidos con mascarillas.

La Comunitat Valenciana ha entrat en risc alt de transmissió de coronavirus segons les dades aportades pel Ministeri de Sanitat. En les últimes 24 hores, la incidència acumulada de la Comunitat s’ha disparat a 332,78 casos per cada 100.000 habitants.

A més, s’han detectat 3.007 casos positius en les últimes hores havent-hi més de mig miler de persones hospitalitzades i 89 en l’UCI.  Això ha provocat que la pressió en planta per pacients COVID i la pressió en les UCI puge fins al 6% i 13,9%, respectivament.

Així mateix, s’han notificat 16 morts per coronavirus des de l’última actualització. A més destaquen les edats de les víctimes perquè entre elles hi ha una persona de 39 anys que ha perdut la vida a causa de la malaltia.

No obstant això, la Comunitat Valenciana no és l’única en aquesta zona de risc alt de transmissió de coronavirus. El conjunt d’Espanya ha entrat en risc alt de transmissió de coronavirus en pujar la incidència a 305,57 casos per cada 100.000 habitants.

NAVARRA I PAÍS BASC, EPICENTRES DE LA SISENA ONA

Aquest augment es produeix després de la celebració del pont de la Constitució i preocupa de cara la campanya nadalenca. Les comunitats autònomes que estan sent més colpejades per aquesta sisena ona són Navarra i País Basc. Aquestes comunitats compten amb una incidència acumulada de 956 i 757 casos per cada 100.000 habitants, respectivament.

A més, la seua pressió en les UCI és bastant més elevada a la mitjana nacional encara que la més destacada en aquest aspecte és La Rioja amb una pressió en les UCI del 20,7%. Aquest percentatge encara es troba bastant allunyat de la pressió actual en la Comunitat Valenciana (13,9%).