Davant la notícia del primer mort per coronavirus d’Espanya a València, l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó ha sol·licitat una reunió amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, amb la finalitat de conèixer si això afecta als protocols sanitaris de cara a la celebració de les Falles de València. Ribó ha insistit que de moment no hi ha cap ordre de cancel·lació de les festes per coronavirus, com ha indicat avui mateix el President de la Generalitat, Ximo Puig.

Joan Ribó ha sigut taxatiu en afirmar que “l’Ajuntament de València, des del primer moment, s’ha mostrat absolutament disposat a acatar les mesures sanitàries que partisquen del Ministeri de Sanitat i de la mateixa Conselleria, perquè entenem que la salut i la seguretat de les persones és el primer que cal garantir” en el contagi del coronavirus.

Comparació de les Falles amb els esdeveniments esportius

Respecte a si la decisió de la celebració a porta tancada dels esdeveniments esportius amb afeccionats de les zones de risc per coronavirus, Ribó ha considerat que no és comparable amb les Falles. En declaracions, recollides per Europa Press, afirma que “No és exactament el mateix una concentració de persones que vénen d’una zona que en aquests moments està en una situació d’emergència amb un turisme difuminat i general”, ha sostingut. Així mateix ha indicat que “tampoc és el mateix el nivell de concentració que suposa un acte esportiu que unes Falles”. “És totalment diferent”, ha argumentat.

Ribó ha recordat, respecte a les activitats falleres, que ni el Ministeri de Sanitat ni la Conselleria han proposat mesures extraordinàries fins al moment. L’alcalde ha expressat que “és important no generar una alarma social que derive en un pànic generalitzat. S’ha de fer tot en la seua justa mesura i jo estic plenament convençut que les autoritats sanitàries estan fent tot el necessari per a garantir la seguretat de les persones i al mateix temps no crear alarmes innecessàries”.

Aquestes declaracions han tingut lloc aquest matí en Les Naus, en l’acte sobre canvi climàtic que ha protagonitzat l’alcalde de la ciutat. Joan Ribó ha lloc en valor la coordinació existent entre administracions, com “una manera imprescindible per a informar la població d’una manera clara, i posar en marxa les actuacions necessàries a cada moment”. Per això, ha dit l’alcalde “aquesta entrevista amb la consellera, entra dins de la normalitat per a actualitzar dades i per a continuar amb aqueixa coordinació”.