coronavirus
Un trabajador sanitario en el interior del Hospital Arnau de Vilanova. / FOTO: Rober Solsona - Europa Press.

La Comunitat Valenciana ha registrat en les últimes 24 hores un total de 64 nous contagis de coronavirus segons el Ministeri de Sanitat i Conselleria. És la primera jornada on les dos  institucions coincideixen ja que fins ara els primers comptabilitzen les proves de PCR mentre la Generalitat sumava a aquests els test d’anticossos.

La consellera Ana Barceló ha indicat que des de hui facilitaran les mateixes dades que el Govern per a evitar confusions pel que únicament sumarà aquells positius de les proves per PCR. L’acostament entre les dos dades és considerable i més si es compara amb el dilluns. Mentres ahir el Govern va anunciar que la Comunitat no sumava contagis, el Consell es feia ressò de 148 nous positius.

Seguint les dades de Sanitat, la Comunitat Valenciana registra ja 10.455 contagis des de l’inici de la pandèmia. Actualment són 1.511 casos actius, és a dir, un de cada tres casos diagnosticats.

A més, aquest dimarts destaca per ser la jornada amb menys ingressos hospitalaris. En les últimes 24 hores únicament han ingressat 11 casos de coronavirus. Actualment hi ha 626 persones hospitalitzades, 114 d’ells en l’UCI.

El nombre d’altes segueix en creixement. Hui dia hi ha 6 de cada 10 casos de coronavirus ja s’han curat elevant les altes a 7.655 persones.

10 MORTS EN 24 HORES

Respecte a les defuncions, un total de 1.279 persones han sigut víctimes del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Són 10 morts més que ahir, tres d’ells residents. Per províncies són 5 a Alacant, 3 a València i 2 a Castelló.

Quant a les residències, hi ha casos actius en 76 centres de la Comunitat, cinc menys que el dilluns. No obstant això, des de Sanitat han confirmat que de totes les residències que han tingut algun cas de coronavirus ja l’han superat més de la meitat. En xifres generals han donat positiu 2.068 residents (+3) i 662 treballadors (+6). A més, són 476 residents els que han mort a causa del Covid-19.