El coronavirus pone en jaque la ceremonia de los Premios Goya en Valencia
El presidente de la Academia del Cine, Mariano Barroso - Álex Zea - Europa Press

El gran desplegament de la catifa roja a València per a celebrar la 36 edició dels Premis Goya està ara en dubte. Encara que la capital del Túria es manté com a seu dels guardons, el coronavirus podria obligar a celebrar una gala virtual. És a dir, adéu turisme, glamur i estreles als carrers valencians.

La incertesa per l’augment de contagis en la sisena ona ja ha arribat a l’Acadèmia de Cinema. L’organització ha començat el compte arrere per a la celebració dels Goya 2022. Segons el que es preveu, la gala tindrà lloc en el Palau de Les Arts el dissabte 12 de febrer.

Encara que l’objectiu era tornar a una gala presencial, ara s’ha obert la porta a un model Covid. “Em plantege tots els escenaris i estem cada dia pendents de l’evolució”, admetia anit el president de la Acadèmia de CinemaMariano Barroso, en ser preguntat durant el tradicional sopar de nominats que va tenir lloc a Madrid.

“Vinc a aquesta trobada amb totes les precaucions del món. Amb una mescla de ganes de celebrar i alhora contenció per la situació sanitària. Esperem que siga l’any del retrobament i li donem al cinema espanyol el lloc que ocupa”, indicava.

Enguany els Goya es van lliurar a Màlaga amb una gala semipresencial i virtual. Ara aquest format podria replicar-se a València el que suposaria mostrar un auditori buit. Aquesta decisió afectaria a més el turisme perquè es tracta d’un esdeveniment que mobilitza a milers de persones. Actors, directors, productors, periodistes, acadèmics i una infinitat de professionals més acudeixen cada edició a aquesta cita ineludible entre els amants del setè art que en els últims anys ha suposat un impacte econòmic superior als cinc milions d’euros per a les ciutats organitzadores.